IPB

Здравствуйте, гость ( Вход | Регистрация )

Ответить в эту темуОткрыть новую тему
> Kust leida Tallinnas ehtsaid vanu mööbliesemeid
Syle
сообщение 22.6.2026, 22:22
Сообщение #1

Студент
**

Учебное заведение: ИРГУ
Вы: преподаватель

Olen oma korterit ümber kujundamas ja tahan loobuda tavalisest IKEA mööblist – sooviks leida tõelisi vintage‑ või antiikesemeid, millel on hing ja ajalugu. Eriti huvitavad mind kesk‑Euroopa mööbel 20. sajandi keskpaigast – korralikud puitkapiinid, elegantsed tugitoolid ja ehk mõni klassikaline klaasuksega vitriinkapp. Olen sirvinud mitmeid Tallinna kasutatud mööbli poode, aga paljudes tundub olevat pigem 90ndate masstoodang kui ehtne antiik. Ma ei oska ka alati ära tunda, kas ese on tõesti vana või lihtsalt tehiskulunud. Kas keegi oskab soovitada mõnda spetsialiseeritud antiigipoodi, kus müüjad tõesti asjast aru saavad? Maksta olen nõus, aga tahan vältida ülehinnatud koopiaid. Samuti huvitab, kas need poed pakuvad ka kohaletoimetamist või pean ise transpordi korraldama. Ootan soovitusi kohalikelt kollektsionääridelt.
Пользователь в офлайнеКарточка пользователяОтправить личное сообщение
Вернуться в начало страницы
+Ответить с цитированием данного сообщения
Nikos7
сообщение 22.6.2026, 22:31
Сообщение #2

Студент
**

Учебное заведение: УРГУ

Olen aastaid vana mööblit kogunud ja Tallinnas on tegelikult päris mitu peidetud pärlit, kui tead, kuhu vaadata. Soovitan vältida tavalisi kirbuturge ja otsida hoopis spetsialiseerunud antiigipoode, kes oma valikut hoolikalt kureerivad. Seal on müüjatel tavaliselt hea silm ehtsate esemete suhtes ja nad oskavad rääkida ka eseme ajaloost. Mina kontrollin alati puiduliitekohti – saarpüstolid, puidust tüüblid ja käsitsi lõigatud detailid on head vanuse tunnused, samas kui kammlukud ja puitlaastplaat viitavad tänapäevasele masstoodangule. Samuti tasub vaadata originaalriistvara – vanad messingist või malmist käepidemed, millel on märgatav kulumine, on suurepärane märk ehtsusest. Paljud spetsialistid pakuvad ka restaureerimisteenust või oskavad kedagi soovitada. Hiljuti avastasin imelise allika ehtsale antiigile just siin Tallinnas – neil on suurepärane valik Balti ja Euroopa mööblit 19. ja 20. sajandi algusest. Vaata nende kollektsiooni siit: shifara-antique.ee – nad pakuvad ka kohaletoimetamist ja oskavad nõu anda paigutuse ja hoolduse osas. Soovitan soojalt.
Пользователь в офлайнеКарточка пользователяОтправить личное сообщение
Вернуться в начало страницы
+Ответить с цитированием данного сообщения

Ответить в эту темуОткрыть новую тему